O nama

Skrb za zdravlje ljudi i prirode!

DSC00823

Dom za starije i nemoćne osobe tvrtke Metaxa-medical, smješten je u prekrasnom ambijentu Kurije Vukasović u Netretiću, Mali Modruš Potok 2a.

Na 300 metara nadmorske visine, na čistom i svježem zraku, dom je okružen velikim parkovima za šetnju, punih zelenila, cvijećča, fontana i stoljetnih stabala.

Iako je interijer doma za starije osobe uređen u duhu 19. stoljeća, prostor je funkcionalan i klimatiziran kako bi našim korisnicima, odnosno pacijentima pružili što komforniji smještaj.

DSC01044

Nalazimo se u jednom od najljepših dijelova Karlovačke županije, u Netretiću, svega 15-tak minuta vožnje od Karlovca prema Sloveniji (Lujzijana), a 30-tak minuta vožnje od Zagreba, odnosno Rijeke.

Imanje u Modrušpotoku spominje se još u 16.stoljeću, kada je Stjepan Frankopan dozvolio upravu Jurju, Krsti i Nikoli Zrinskom nad posjedima i kmetskim selima u Modrušporoku. Kuriju u Modrušpotoku početkom 19. stoljeća, kao senjski plemić i general austro-ugarske vojske, izgradio je barun Filip Vukasović. Široj javnosti poznatiji kao graditelj ceste Lujzijane od Rijeke preko Netretića do Karlovca. Nakon pogibije generala Vukasovića kod Wagrama 1809. godine, vlastelisnska kurija s pripadajućim objektima otkupljuje dioničko društvo “Lujzinska cesta” za potrebe svog ravnateljstva. Isti posjeduje sve do 1873. godine, kada ga otkupi posljednji vlasnik plemenitaš Matija Sladović. Kratko vrijeme posjednik mu je bio i poznati violinist Zlatko Baloković.

21

Danas je kurija Vukasović proglašen kulturno-povijesnim spomenikom kojeg je tvrtka Metaxa-medical iz Netretića uredila za dom za starije osobe višeg standarda. U prekrasnoj čistoj prirodi, smješten u stoljetne crnogorične parkove, kurija kao dom za starije osobe pruža komforan smještaj pokretnim i nepokretnim osobama. Dom uz 24-satnu skrb pruža i stručnu zdravstvenu njegu, poglavito nepokretnim osobama. Ekološki zdrava hrana dodatni je faktor koji daje potpuni ugođaj našim korisnicima (pacijentima).